GIF08
Kantlinje   Kantlinje
 


Stark insats av GIF08 i Patroncupen!

Den 14 juli spelades det fotboll på hög nivå då årets supporterturnering i Sundsvall gick av stapeln. GIF08:s årgång 2007, med sex debutanter i laget, genomförde årets turnering på ett fantastiskt sätt. I gruppspelet spelades en fotboll som inte setts sen Gunnar Nordahls tid. Kortpassningsspel med ett eller kanske två eller var det tre (ingen minns riktigt) tillslag. Totalfotboll, helt enkelt.

Vi såg ett kompakt zonförsvar där zonerna bevakades mer än motståndarna. Svårgenomträngligt var ordet. Mittfält och anfall visade upp rörlighet, fantasi och effektivitet. Här har GIF mycket att lära, och det var synd att inte tränarduon Sankala Laban var där för att få inspiration och nya ideer. Många finter och dragningar har aldrig tidigare setts på en fotbollsplan.

Till sist måste målvakten hyllas. Vilken debut! Här kan man verkligen tala om Väggen. Han räddade oss kvar i turneringen med räddningar som skulle ha gjort Gordon Banks avundsjuk. Suveränt!

Det var hög stämning och stor glädje i truppen hela dagen, och endast en skada drabbade laget.

GIF08 blev tvåa i gruppspelet efter suveränerna DogBoll GIF, som sedermera vann för andra året i rad. I slutspelet vann vi mot Green Devils som förärade oss en fin halsduk som ska sättas upp i lokalen på Telefonplan. I semifinalen genomförde vi en taktikchock som nästan bar ända fram till finalen, men än en gång blev DogBoll GIF för svåra, och vi förlorade semin med 4-3, trots att det kanske var vår bästa match.

Sex matcher inom loppet av sju timmar genomfördes med bravur och med mer samträning nästa år kan det bära ända fram, sanna mina ord.

Hur alla mådde dagen efter vill vi inte tala om, men nog kändes det litegrann i kroppen.


LAGUPPSTÄLLNING:

Nr 0: Martinho (Rickard) Debutant. Vilken succe! Snabb som en reptil på närskott, lång som en giraff på inläggen. En gigant i målet. Styrde laget ända upp i anfallet.

Nr 2: Henrico (Henke) Lugnet självt. Styr försvaret för att plötsligt med enorm speed anfalla. En spelare varje lag vill ha. Se upp, Ålander.

Nr 3: Fabegeus (Jonathan) Debutant. Vilken krigare på mittfältet! 08:s Joel. Trasar sönder varje motståndarmittfält med ett enormt uppoffrande spel. Vilken tillgång!

Nr 6: Åsskar (Erik) Vilken fältherre! Ägde mittfältet, och visade upp en oerhörd speed när han anföll. Målskytt av rang från sin mittfältsposition. Orkar hur mycket som helst.

Nr 7: Nordinho (Peter) Backbjässe som inte skulle släppa förbi Hin Håle själv. Han till och med går ner och täcker skott. Snabb i tanken som en ferrari. Oersättlig.

Nr 8: Piza (Staffan) Debutant, och vilken debut sen! Gigantisk i luftrummet. Dörnade frisparkar så luften försvann. Energiknippe. Micke Lustig, passa dig!

Nr 9: Edulfo (Kassör Nyberg) Tyvärr skadad efter 10 minuter när han går mot sin bästa säsong hittills. Peppade laget till framgång. Vilken tillgång för laget. Lagspelare.

Nr 10: Juan Baxi (Johan) 08:s Ingel. Enastående blick för spelet. Vilken känsla i passningsspelet. Mittfältsgeneral med okuvlig vilja och snygg bil.

Nr 11: Brolinho (Kalle) Ungdomlig energi. Extrem målskytt när chanserna dyker upp eller inte. Oerhört farlig på huvudet innanför straffområdet.

Nr 12: Calamarez (Kalle) Vilken vilja! Gör en del inte så vackra mål men när han bryter sig igenom går han inte att stoppa. Evighetsmaskin.

Nr 13: Betula (Uffe) Debutant. Ger en enorm tyngd till anfallet. Liknar Tarmo i sin stil, med skillnaden att detta är en striker. Placeringssäker, men kan förbättra rörligheten.

Nr 15: Magic (Klas) Debutant. Likt en ironman löpte han sönder motståndarnas försvar och öppnade upp för sina medspelare. Oerhört nyttig.

Nr 16: Tragic (Lasse) Debutant. Vindsnabb och teknisk som få, men det som utmärker Tragic är hans enorma skott. Vilken bollspelare!


Detta var årets trupp från GIF08. Det enda som nu saknas är en coach som taktiskt kan styra laget från sidan. I år var flera tillfrågade, men alla hade tyvärr uppdrag på annat håll. Det måste lösas till 2008. Den enda som styrde lite från sidan var sign ”I alla väder” som i kvartsfinalen skrek: "Betula! INTE ÖVER MITTLINJEN, DU GÖR INGEN NYTTA DÄR." Vad han menade vete tusan, jag får fråga honom vid tillfälle.

Sammanfattningsvis var alla som deltog i årets Patroncup mycket nöjda efter dagen och ställer gärna upp igen. Jag håller med och vill uppmana många fler GIF08:or att prova på detta, för det var riktigt KUL!

Vi tackar även ”MR Corner” som ställer upp med sponsring så att vi kunde bjuda ut laget på middag efteråt.

Vi framför även ett STORT TACK till arrangörerna Patronerna som genomför detta.


Vi hörs och syns

Ulf Björk (Betula), Ordf i GIF08

GIF08:s fältherre Åsskar dominerar mittfältet, och Fabegeus gör sig spelbar på kanten.

 
Kantlinje   Kantlinje